Welcome to Cykel Rytter
Alberto Contador
Name :
Alberto Contador Velasco
Year :
1982-12-06
Nationality :
Spansk

Om Alberto Contador

Alberto Contador cykler for det danske pro tour hold Team Saxo Bank Tinkoff Bank. Han er en af de bedste etapeløbsryttere og har sin force i bjergene. Alberto Contador kan dog også køre en ganske solid enkeltstart, og derfor er han altid blandt favoritterne når han stiller op i et af de store etapeløb.

Under Tour de France 2010 blev Alberto Contador testet positiv for clenbutorol i en dopingtest.

Første gang Alberto Contador kørte Tour de France var i 2005 hvor han fik en samlet 31. plads, hvilket også gav en 3. plads i ungdomskonkurrencen. Herefter har han haft noget større succes med at køre Grand Tours.

I 2006 kørte Alberto Contador ikke nogen Grand Tours, men i 2007 trådte han ind i Tour de France, og var den eneste der kunne køre med Danske Michael Rasmussen. Da Michael Rasmussen blev smidt ud af Touren, overtog Alberto Contador førstepladsen, og holdt den til Paris.

I 2008 vandt Alberto Contador Giro d'Italia og Vuelta a España, og stillede ikke op i Tour de France. I 2009 vandt Alberto Contador igen Tour de France, efter at have kørt mod sin holdkammerat Lance Armstrong.

I 2010 stillede Alberto Contador igen op i Touren, og vandt, ligesom han i 2011 vandt Giro d'Italia. Tour de France 2011 var ikke det bedste for Alberto Contador, og det blev til en samlet 5. plads.

Alberto Contadors placeringer fra Tour de France 2010 og frem til starten af 2012 er dog blevet frataget ham igen, grundet dopingdomen.

I 2012 vender Alberto Contador tilbage efter endt dopingkarantæne. Alberto Contador starter med at Vuelta a España, hvor målet er en samlet sejr.